ГоловнаЕкономікаДержава

Київ повернув гарячу воду частині споживачів після гідравлічних випробувань

Більшість будинків як і раніше залишаються без гарячого водопостачання.

Київ повернув гарячу воду частині споживачів після гідравлічних випробувань
Фото: Макс Левин

Київ повернув гарячу воду частині споживачів, незважаючи на відсутність компромісу з "Нафтогазом" з приводу боргів за газ.

Як повідомила прес-служба КМДА, станом на 29 травня 1253 житлових будинки, 21 медустанова, 50 дитсадків і 42 школи під'єднані до ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 замість районних котелень і станцій теплопостачання.

Ще майже 3000 будинків залишаються без гарячого водопостачання.

"Зараз 1 336 споживачів міста Києва під'єднані до ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 замість районних котелень і станцій теплопостачання, де сьогодні відсутнє газопостачання у зв'язку з відмовою НАК «Нафтогаз України» укласти договір з КП «Київтеплоенерго» на постачання природного газу. Саме тому там, де існує технічна можливість, ми підключили будівлі до інших джерел теплопостачання - до ТЕЦ, на яких наразі газопостачання не припинено", - заявив віце-мер Петро Пантелєєв.

Нагадаємо, що раніше послугу гарячого водопостачання і опалення в Києві виставляла приватна компанія "Київенерго", але з травня виконавцем послуги стало комунальне підприємство "Київтеплоенерго". Міська влада при цьому категорично відмовилася брати на себе борг за газ, накопичений при "Київенерго".

"Нафтогаз" заявив, що не поставлятиме газ, поки "Київтеплоенерго" не прийме на баланс заборгованість. Станом на кінець травня борг становив близько 4,4 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram