ГоловнаЕкономікаБізнес

Фінляндія видала перший дозвіл для "Північного потоку-2"

Другий дозвіл очікується найближчими тижнями.

Фінляндія видала перший дозвіл для "Північного потоку-2"
Фото: aliexpress.com

Уряд Фінляндії в четвер, 5 квітня, видав дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" у своїй винятковій економічній зоні, повідомляє Yle.

З 1220 км траси магістралі через фінську виняткову економічну зону поза територіальними водами пройде 374 кілометрів.

У Фінляндії компанії Nord Stream 2 необхідно отримати два дозволи на будівництво й експлуатацію газопроводу "Північний потік 2" у фінській ВЕЗ. Другий дозвіл відповідно до закону про воду очікується найближчими тижнями.

Німеччина вже видала повний комплект дозволів на будівництво російського газопроводу. Дозволи ще необхідні від Швеції та Данії, а також Росії.

Нагадаємо, що Верховна Рада України 5 квітня закликала парламенти й уряди іноземних держав  і світову бізнес-спільноту не брати участі в підготовці, фінансуванні чи лобіюванні будівництва магістрального газопроводу "Північний потік-2".

Крім того, парламент закликав невідкладно провести консультації між урядом України та Європейською комісією про недопущення будівництва "Північного потоку-2".

Рада закликала міжнародну спільноту сприяти поширенню на російський "Газпром" і афільованих з ним осіб усіх персональних і секторальних санкцій, запроваджених у зв'язку з російською збройною агресією проти України.

Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво й роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Глава "Газпрому" заявив, що після побудови "Північного потоку-2" і "Турецького потоку" транзит газу через Україну знизиться вдесятеро.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram