ГоловнаЕкономікаБізнес

ЄБРР виділив кредит на будівництво сонячних електростанцій у Вінницькій області

Гроші отримає група Kness.

ЄБРР виділив кредит на будівництво сонячних електростанцій у Вінницькій області
Фото: kness.energy

Європейський банк реконструкції та розвитку виділив 25,9 мільйонів євро на будівництво трьох сонячних електростанцій у Вінницькій області, повідомляється на сторінці президента України Петра Порошенка у фейсбуці.

"Цей проект - ще один крок до енергонезалежності нашої країни. А також – нові робочі місця для 350 людей, які будуть зайняті на будівництві та ще 15-ти, зайнятих на обслуговуванні станції", - йдеться в заяві.

Прес-служба ЄБРР повідомила, що банк виділяє фінансування групі Kness в рамках Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF). Безпосередньо ЄБРР виділяє до 18,5 млн євро в кредит на термін 10 років, ще 7,4 млн євро будуть надані в кредит від Фонду чистих технологій.

Загальна встановлена потужність трьох СЕС становитиме 33,9 МВт (біля с. Дашів - 10,86 МВт, с. Петрашівка - 1,41 МВт і с. Погребище - 11,5 МВт). Обладнання для використання поновлюваних джерел енергії дозволить скоротити викиди CO2 на 37 505 тонн за рік.

Це тринадцятий проект, який фінансується Банком і ФЧТ в рамках програми USELF, в результаті якого загальна потужність поновлюваних ресурсів перевищить 150 МВт за всіма типами технологій.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в країні у 1993 р. Банк взяв на себе сукупні зобов'язання із надання майже €12,1 млрд в рамках близько 400 проектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram