ГоловнаЕкономікаДержава

США стануть найбільшим виробником нафти у світі до 2023 року

Основне зростання видобутку припаде на сланцеву нафту.

США стануть найбільшим виробником нафти у світі до 2023 року
Фото: EPA/UPG

США до 2023 року обійдуть Росію і стануть найбільшим виробником нафти у світі. Очікується, що в 2023 році видобуток нафти в США досягне 12,1 млн барелів на добу, тоді як видобуток нафти в Росії сягатиме 11,57 млн барелів на добу. Основне зростання видобутку припаде на сланцеву нафту.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на щорічний прогноз Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) на наступні п'ять років.

МЕА прогнозує, що США досягатимуть дедалі нових успіхів у нафтовому та газовому бумі, чому посприяють технологічні досягнення, підвищення ефективності та відновлення цін на нафту, що спонукає сланцеві компанії нарощувати буріння.

Що стосується Росії, то виробництво нафти в цій країні може піти на спад після 2020 року, якщо російські компанії не зможуть забезпечити розвиток технологій і фінансування нових проектів, а уряд не буде стимулювати інвестиції через податковий режим. За прогнозом агентства, видобуток нафти в Росії відновиться після скорочення через глобальну угоду в 2019-2020 роках, досягне піку до початку 2020-х років і після цього може почати знижуватися.

Нагадаємо, Світовий банк вирішив після 2019 року припинити фінансування проектів з видобутку нафти і газу. Виняток може бути зроблено тільки для країн, що розвиваються, які мають особливі потреби в плані доступу до енергії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram