ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні проходить перший конкурс біомедичних і технологічних стартапів - MBioS Challenge Анонс

Інновації в медицині. Саме так можна охарактеризувати перший в Україні конкурс біомедичних стартапів, фінал якого відбудеться 12 травня в Лондоні. Про це говорили учасники прес-конференції 14 лютого в «ЛІГАБізнесінформ».

У конференції взяли участь в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, координатор Ради з розвитку інновацій при Кабміні Алла Олійник, директор «Дому інновацій» Олександр Кульвановський, голова оргкомітету iForum Олександр Ольшанський (Internet Invest Group), засновник KM Core Євген Уткін.

Організатором MBioS Challenge виступив «Будинок інновацій» спільно з Українською медичною асоціацією Великобританії (UMAUK) і компанією Borsch Ventures, а також за підтримки iForum, Міністерства охорони здоров'я України та Американської торговельної палати в Україні.

Мета конкурсу - розвиток української інноваційної екосистеми, підтримка вітчизняних учених, винахідників і підприємців у сфері медицини, біології та охорони здоров\'я.

Узяти участь у конкурсі можуть винахідники і команди інноваторів, які мають технологічні розробки в галузі медицини, біології, охорони здоров'я. Проект може бути на стадії ідеї, pre-seed, прототипу або готового продукту. Вітаються проекти із застосуванням новітніх IT-розробок і світових підходів (блокчейн, штучний інтелект, віртуальна реальність, доповнена реальність, розпізнавання зображень, персоналізована медицина тощо).

Для участі в MBioS Challenge потрібно заповнити анкету на інтернет-ресурсах «Будинку інновацій». Після чого анкети проходять експертну оцінку міжнародного журі, яке складається з представників практичної і наукової медицини і біології, а також бізнесменів і інвесторів (повний список членів журі – тут).

Подати заявку можна до 23 березня. І вже 25 квітня буде визначено найкращі проекти, які презентують на iForum-2018. Після чого переможці за рахунок організаторів поїдуть до Лондона, де 12 травня представлять свої проекти британським інвесторам у рамках щорічної конференції UMAUK. Переможці також отримають можливість узяти участь в акселераційних програмах у Парижі та Берліні.

«Наше основне завдання - презентувати українські розробки як вітчизняним, так і іноземним бізнес-ангелам і венчурним інвесторам. Ми шукали партнерів, яких також зацікавить ця ініціатива, і всі вони сьогодні сидять з нами за одним столом. Я впевнений, що в Україні є перспективні проекти в біології та медицині, які зацікавлять світову громадськість. Українські стартапи - цікаві та конкурентоспроможні», - зазначив директор «Будинку інновацій» Олександр Кульвановський.

Він також додав, що всі, хто надіслав заявку на участь у конкурсі, отримають повну експертизу від професійного журі, а найкращі в перспективі - фінансування своїх проектів інвесторами і вихід на глобальні ринки.

В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун підтримала ідею проведення конкурсу. «Наше міністерство активно впроваджує інновації в медицину, ми навіть створили спеціальний директорат з цього питання. Україні потрібно рухатися в прогресивному напрямку, розвиватися. Вітчизняні технології застаріли, і нам потрібно це змінювати», - зазначила вона.

Детальні умови конкурсу можна дізнатися на сайті https://innovationhouse.org.ua і фейсбук-сторінці «Будинку інновацій».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram