ГоловнаЕкономікаБізнес

Ryanair підтвердив, що йде в Україну

Авіакомпанія розраховує почати рейси восени.

Ryanair підтвердив, що йде в Україну
Фото: corporate.ryanair.com

Топ-менеджер ірландського лоукостера Ryanair Юліуш Коморек підтвердив, що авіакомпанія цього року почне літати в Україну.

Про це він сказав в інтерв'ю польському порталу Fly4free.

У Коморека запитали, в яку нову країну незабаром зайде Ryanair.

"Є така країна на сході від Польщі. Мова, очевидно, про Україну", - відповів він.

На прохання уточнити, чи підтверджує він слова міністра інфраструктури Володимира Омеляна про те, що авіакомпанія почне літати в Україну восени до Києва та Львова, Коморек відповів: "Це реальний термін, і сподіваюся, що так і станеться. На цей момент узгоджуються деталі угоди".

Коморек додав, що маршрути не будуть збігатися з тими, які були оголошені навесні минулого року, коли вперше анонсувався прихід лоукостера в Україну.

"Будуть певні зміни в цьому розкладі. Але точно будуть запущені польоти з України в Польщу", - сказав він.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури України заявив, що Ryanair почне літати в Україну з осені 2018 року. Міністр також додав, що презентація авіарейсів відбудеться протягом двох місяців.

Уперше Ryanair заявив про свій вихід на український ринок 15 березня 2017 року. Лоукост планував почати польоти з "Борисполя" 6 вересня. 10 липня аеропорт "Бориспіль" відмовився враховувати низку вимог Ryanair, оцінивши можливі збитки від роботи авіакомпанії у 2 млрд грн на рік. Після цього Ryanair оголосив про скасування польотів в Україну. У ситуацію втрутився уряд, і переговори з Ryanair були відновлені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram