ГоловнаЕкономікаФінанси

Фонду гарантування вкладів вдалося повернути 113 га в Києві

Зафіксовано факт незаконного втручання в держреєстр.

Фонду гарантування вкладів вдалося повернути 113 га в Києві
Фото: Сергей Нужненко

Фонду гарантування вкладів фізичних осіб вдалося повернути 113,5 га землі в Оболонському районі Києва, які намагалися вкрасти наприкінці минулого року.

На сайті ФГВФО повідомляють, що 6 лютого комісія Мін'юсту з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації прийняла рішення повернути незаконно відчужене майно у власність банку.

Під час розгляду скарги всі учасники, які були залучені невідомими особами в цю аферу, - нотаріуси, реєстратори, органи Виконавчої служби, ДП "СЕТАМ", Генпрокуратура, - повідомили, що не скоювали ніяких дій з цією земельною ділянкою. Тобто йдеться про незаконне втручання в державний реєстр.

Земля є речовим доказом у одному з кримінальних проваджень СБУ і перебувала під арештом. У грудні її продали на фальшивому аукціоні виконавчої служби Оболонського району. Покупцем виступила кіпрська фірма, після чого ділянка ще тричі змінила власника.

Фонд гарантування вкладів звернувся в Генпрокуратуру, завдяки чому 19 січня земділянку арештували ще раз.

Нагадаємо, що земля на Оболоні вартістю 3,7 млрд гривень є одним із найбільш ліквідних активів Родовід банку, який перебуває на ліквідації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram