ГоловнаЕкономікаДержава

Міст Кірпи планують добудувати за півтора-два роки

Мостовий перехід працює з 2010 року, але досі не добудований.

Міст Кірпи планують добудувати за півтора-два роки

У Києві відбулася нарада, присвячена добудові Дарницького залізнично-автомобільного мостового переходу (міст Кірпи), повідомила прес-служба Мінінфраструктури. Зараз міст побудовано на 82,4%, він перебуває на балансі ПАТ "Укрзалізниця".

Наприкінці січня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що столична влада веде переговори з Міністерством інфраструктури про передачу мосту на баланс міста з метою його подальшої добудови. Однак на нараді 6 лютого сторони домовилися, що спочатку потрібно добудувати незавершені споруди, а потім передавати автомобільну частину моста на баланс КМДА. Залізнична частина залишиться на балансі "Укрзалізниці".

За підсумками наради було розроблено поетапну дорожню карту: "Укрзалізниця" і КМДА разом вирішують питання землевідведення під будівництво; "Укрзалізниця" проводить коригування проектно-кошторисної документації і розраховує витрати з визначенням часткової частини Кабміну, КМДА і самої залізниці; КМДА проводить роботи з відновлення побудованої частини моста; "Укрзалізниця" завершує будівництво лівобережної автомобільної розв'язки зі з'їздом на Дніпровську набережну; КМДА і УЗ спільно вводять споруди в експлуатацію, після чого столиця забирає автомобільний міст на свій баланс.

"Уже через півтора-два роки залізнично-автомобільний мостовий перехід через Дніпро в Києві повинен бути добудований і переданий на баланс Київської міської адміністрації", - заявив заступник міністра Юрій Лавренюк, який був головою на цій нараді.

Нагадаємо, будівництво моста Кірпи почалося в 2004 році. Залізничний рух через міст стартував 27 вересня 2010 року. 17 грудня 2010 року через міст  відкрили автомобільний рух з лівого берега на правий, а 31 травня 2011 року - з правого на лівий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram