ГоловнаЕкономікаФінанси

ЄС виділив 17 млн євро на підтримку науки та інновацій в Україні

Україна займає 6-те місце серед всіх асоційованих країн програми "Горизонт 2020".

ЄС виділив 17 млн євро на підтримку науки та інновацій в Україні
Фото: Liga.net

У рамках програми Європейського Союзу "Горизонт 2020" 83 українських організації, в тому числі вузи, дослідні установи та представники приватного сектора, отримають 17,23 млн євро на реалізацію своїх проектів. Про це повідомляється на сторінці представництва ЄС в Україні в Фейсбуці.

Відзначається, що всього 505 організацій з України взяли участь в підготовці 915 заявок на 312,81 млн євро.

Таким чином Україна посідає шосте місце серед усіх асоційованих країн програми ЄС "Горизонт 2020", як за кількістю учасників, так і за сумою отриманого фінансування.

"Потенціал України значно більший. Для його реалізації вона має продовжити реформи зі створення більш сприятливого середовища для посилення співпраці українських наукових і виробничих установ з їх партнерами в ЄС, а також іншими країнами-учасницями програми "Горизонт 2020", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, Україна стала асоційованим членом програми ЄС "Горизонт 2020" в березні 2015 року. З того часу українські організації отримали можливість брати участь у програмі на тих же умовах, що і країни-члени ЄС та інші асоційовані члени "Горизонт 2020".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram