ГоловнаЕкономікаФінанси

Активи фондів під управлінням групи ICU збільшилися більш ніж удвічі 2017 року Актуально

Активи фондів під управлінням групи ICU збільшилися більш ніж удвічі 2017 року
Фото: пресс-служба

Група ICU підбила підсумки управління активами за 2017 рік. Сумарні активи інвестиційних і пенсійних фондів під управлінням ICU виросли за підсумками року у 2.6 разу, перевищивши 3 млрд грн. Прибутковість фондів, що входять у групу ICU, як і раніше, є однією з найвищих на ринку управління активами, а також традиційно випереджає інфляцію і середню ставку гривневих депозитів.

«Ми розширили лінійку фондів минулого року за рахунок придбання компанії "УкрСиб Кепітал Менеджмент", що входила в BNP Paribas Group. Разом з компанією в нас додалися 4 корпоративні інвестиційні фонди і ще один недержавний пенсійний фонд. Також ми запустили кілька нових фондів, орієнтованих, у тому числі, на роботу у сфері проблемних активів, які реалізуються українськими банками», - прокоментував керуючий партнер ICU Макар Пасенюк.

За результатами управління пенсійними активами у 2017 році ICU стала лідером на ринку недержавного пенсійного забезпечення. Так, пенсійні активи під управлінням групи зросли на 163%, до 406,5 млн грн, а кількість учасників пенсійних фондів перевищила 116 тисяч осіб.

Найвищу дохідність у лінійці пенсійних фондів показав НПФ «Укрексімбанк» з результатом 17.43%. Лідером же за прибутковістю на українському ринку НПФ за останні п'ять років залишається пенсійний фонд «Династія». Середньорічна дохідність фонду за цей період склала 26.01%. Крім того, за рахунок об'єднання з НПФ «Ощадний» і залучення нових учасників НПФ «Династія» також став лідером за темпами зростання активів і кількості учасників. Фонд налічує 56.4 млн грн активів і 39 799 учасників.

«У поточному році ICU продовжить розвиток бізнесу з управління активами - і за рахунок розширення клієнтської бази юридичних і фізичних осіб, і подальшого підвищення ефективності управління та запуску нових стратегій. Також ми націлені на підвищення фінансової грамотності населення, популяризацію інвестиційних продуктів і накопичувальних програм. Такий вектор розвитку ринку управління активами необхідний для проведення будь-яких реформ, у тому числі в пенсійній сфері», - повідомив керівник підрозділу з управління локальними активами Григорій Овчаренко.

Група ICU (www.icu.ua) - незалежна інвестиційно-консалтингова група, що надає послуги з управління активами і приватним акціонерним капіталом. Група спеціалізується на ринках Центральної і Східної Європи.

Заснована 2006 року фахівцями з ING, група ICU є лідером з управління активами в Україні. З 2010 року прибутковість флагмана групи CIS Opportunities Fund склала понад 16% річних, з вирахуванням плати за управління, порівняно з річним доходом менш ніж 1% для індексу HFRI Emerging Markets Russia / Eastern Europe Index за аналогічний період.

Власником компанії є її топ-менеджмент. Керуючі партнери ICU - Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram