ГоловнаЕкономікаФінанси

Учасник фейкових слухань на Конгресі відновився на посаді в НБУ

Олександру Завадецькому повинні виплатити 1 млн гривень.

Учасник фейкових слухань на Конгресі відновився на посаді в НБУ
Александр Завадецкий
Фото: finclub.net

Національний банк відновив на посаді екс-директора департаменту ліцензування Олександра Завадецького. Він був учасником фейкових слухань на Конгресі США, які організував нардеп Сергій Тарута.

"На виконання рішення Шевченківського районного суду Києва від 8 грудня 2017 року, вступну та резолютивну частини якого центральний банк отримав 12 грудня, Олександра Завадецького відновили на посаді директора департаменту реєстраційних питань та ліцензування Національного банку", - повідомили FinClub в НБУ.

Втім, департамент, який очолював Завадецький на момент звільнення, виключили зі структури НБУ більше року тому. Таким чином, після виходу на роботу він не матиме повноважень в частині управління процесами реєстрації та ліцензування НБУ, уточнили в Нацбанку.

Олександр Завадецький розповів FinClub, що його поновили на посаді, але він зараз перебуває у відпустці. "За рік, поки я перебував в стані незаконного звільнення, з'явилося право на відпустку. Я їм письмово повідомив, що у мене є право на відпустку, і я цю відпустку взяв", - пояснив він.

Завадецький має намір вийти на роботу в НБУ "в перших числах січня".

У червні 2015 року НБУ призначив Олександра Завадецького головним щодо стеження за пов'язаними з банками особами. У березні 2016 року він став директором департаменту реєстраційних питань та ліцензування Національного банку. У жовтні 2016 року НБУ звільнив Олександра Завадецького, а його департамент реорганізував.

Олександр Завадецький подав до суду на Нацбанк з вимогою поновити його на посаді і виплатити зарплату за рік в розмірі 1 млн грн. Суд став на його бік. "Рішення про поновлення на посаді стає чинним негайно за законом, а в тій частині, яка стосується виплати зарплати, в звичайному порядку (може бути подана апеляція)", - пояснив він.

НБУ планує і далі судитися з Завадецьким, повідомили виданню в регуляторі. Термін на подання апеляції завершується 18 грудня.

З 2006 до 2009 року Олександр Завадецький працював начальником юридичного відділу СП ТОВ "Драгон Капітал". З 2009 року і до призначення в НБУ був засновником і директором ТОВ "Адвокатське бюро Завадецького".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram