ГоловнаЕкономікаДержава

"Укрзалізниця" отримає 30 локомотивів американської General Electric

Великовузлове складання буде здійснено на Крюківському вагонобудівному заводі.

"Укрзалізниця" отримає 30 локомотивів американської General Electric
Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

Україна і американська GE Transportation фіналізували переговори про масштабне оновлення рухомого складу "Укрзалізниці", повідомив прем'єр Володимир Гройсман.

"Уже у вересні наступного року «Укрзалізниця» отримає перші 30 локомотивів за цією програмою, і це дозволить гарантувати вирішення питання дефіциту тяги вже до наступного пікового навантаження. GE Transportation протягом усього проекту буде постачати в Україну технології, проводити навчання фахівців, а також пропрацює можливості доступу до кредитних ресурсів", - написав він у фейсбуці.

Минулого тижня перший заступник директора департаменту стратегічного управління і розвитку "Укрзалізниці" Олександр Малахов повідомляв, що УЗ у 2018 році придбає до 30 тепловозів у General Electric зі складанням на Крюківському вагонобудівному заводі. Малахов прогнозував, що договір з GE буде підписано до кінця року. Передбачають, що до 2021 року рівень локалізації зросте до 40%, а на першому етапі мова буде фактично про великовузлове складання на КВБЗ (частку GE Малахов оцінив у 90%).

Нагадаємо, 21 липня 2016 року General Electric і "Укрзалізниця" уклали Договір про взаєморозуміння, згідно з яким компанії узгодили стратегічне співробітництво у сфері оновлення українського парку тепловозів. З вересня 2016 року по лютий 2017 року в Україні проходила демонстрація вантажного дизельного локомотива TE33А виробництва General Electric.

3 серпня 2017 року "Укрзалізниця" і GE Transportation підписали лист про наміри співпрацювати в модернізації наявних і виготовленні нових дизельних локомотивів. Співпрацювати з компанією General Electric у виробництві і модернізації тепловозів УЗ планує протягом наступних 10 років.

Для локалізації виробництва локомотивів в Україні General Electric мала обрати виробничу базу серед українських підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram