ГоловнаЕкономікаДержава

Канада виділила $13 млн на програму підтримки ЗВТ з Україною

Угода набула чинності 1 серпня.

Канада виділила $13 млн на програму підтримки ЗВТ з Україною
Фото: zik.ua

Канада виділила $13 млн на програму розвитку та підтримки угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і Канадою.

Про це повідомив тимчасовий повірений у справах, директор департаменту розвитку посольства Канади в Україні Керім Моркос, передає Інтерфакс-Україна.

"Канада не тільки усуває оподаткування для більшості українських товарів, але ми також вклали $13 млн до програми розвитку та підтримки угоди про вільну торгівлю. Ми також будемо зосереджуватися на різних секторах IT, агропромисловому секторі, індустрії моди тощо", - сказав він під час прийому на честь набуття чинності угоди про ЗВТ у вівторок в Києві.

Крім того, дипломат відзначив, що угода про зону вільної торгівлі надасть можливості для розвитку, створення робочих місць та залучення інвестицій.

Як повідомлялося, угода про зону вільної торгівлі між Україною і Канадою з 1 серпня скасовує 98% тарифів на експортовані в Канаду українські товари. Для канадських товарів відразу буде скасовано 72% тарифів, а протягом 7-ми років безмитний експорт зросте до 98%.

Крім того, взаємно відкриваються ринки державних закупівель. Окремі розділи угоди захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність.

Угоду було підписано у Києві 11 липня 2016 року. Верховна Рада ратифікувала її 14 березня 2017 року. Президент Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію 3 квітня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram