ГоловнаЕкономікаДержава

Мінагрополітики планує впровадити технологію Blockchain у земельний кадастр

Результати "пілотного" запуску будуть до кінця року.

Мінагрополітики планує впровадити технологію Blockchain у земельний кадастр
Фото: Макс Требухов

Міністерство аграрної політики і продовольства планує до кінця 2017 впровадити технологію блокчейн (Blockchain) в Державному земельному кадастрі. Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк, пише БізнесЦензор із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"У нас з'явилася можливість перейти на новий щабель захисту інформації Державного земельного кадастру, захисту системи від стороннього впливу із застосуванням технології блокчейн, розподілених баз даних. Блокчейн передбачає наявність стороннього аудитора, роль якого на себе бере Transparency International. До кінця року ми технічно це завдання виконаємо", - зазначив Мартинюк.

За словами голови Державного агентства з питань електронного уряду України Олександра Риженка, зараз йдеться про пілотний проект впровадження технології блокчейн у роботу Держземкадастру.

"Зараз вводиться "пілот", у рамках якого буде проведено дослідження використання технології блокчейн у земельному кадастрі. Ми зможемо представити результати до кінця цього року. В рамках "пілота" не використовуватимуться додаткові кошти з держбюджету, а тільки кошти, призначені для обслуговування відповідного реєстру", - зазначив чиновник.

Як повідомляли, в квітні Кабінет Міністрів домовився з американською технологічною компанією Bitfury Group про створення для України повномасштабної системи електронного управління за технологією Blockchain.

Blockchain (блокчейн) - це ланцюжок блоків транзакцій, вибудуваний за певними правилами з формованих блоків транзакцій. Уперше термін з'явився як назва розподіленої бази даних, реалізованої в криптовалюті Bitcoin. Особливість системи полягає в тому, що вона здатна в реальному часі записувати і відслідковувати будь-які транзакції у всіх сферах застосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram