ГоловнаЕкономікаФінанси

Trafigura отримала ліцензію НКРЕКУ на постачання газу в Україну

У травні компанія відкрила своє представництво в Києві.

Trafigura отримала ліцензію НКРЕКУ на постачання газу в Україну

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) видала компанії "Трафігура Україна", українській "дочці" міжнародного товарно-сировинного трейдера Trafigura (Нідерланди) ліцензію на постачання природного газу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Пропоную привітати "Трафігура Юкрейн" як одного з найбільших світових трейдерів енергоресурсів з отриманням ліцензії і можливістю проведення діяльності з постачання природного газу", - заявив голова НКРЕКУ Дмитро Вовк на засіданні комісії.

Нагадаємо, в травні Trafigura відкрила своє представництво в Києві і почала брати участь в електронних торгах природним газом на "Українській енергетичній біржі".

Про те, що Trafigura з листопада 2016 року почала торгувати природним газом на внутрішньому ринку України, в січні написало видання ЛІГА.net з посиланням на неназваного власника однієї з великих газових компаній. Повідомляли, що Trafigura в листопаді почала закуповувати природний газ у Європі і реалізовувати його споживачам в Україні, а всі операції проводять через українську дочірню компанію Trafigura - "Трафігура Юкрейн", зареєстровану в Києві ще в липні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram