ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін запланував загальне декларування на 2019-2020 роки

Це включено в пріоритетні завдання податкової політики.

Кабмін запланував загальне декларування на 2019-2020 роки
Фото: prioritet.org

Кабінет Міністрів запланував введення загального декларування на 2019-2020 роки, пише "Інтерфакс-Україна".

Про це йдеться в проекті бюджетної резолюції на 2018-2020 роки, яку затвердили на засіданні уряду 14 червня.

Кабмін ставить пріоритетом введення загального декларування доходів і витрат фізичних осіб. Також заплановано податковий контроль з використанням непрямих методів щодо відповідності доходів і витрат і подальше зниження податків на заробітну плату.

Серед інших планів Кабміну - введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів та подачі єдиної звітності за єдиним соціальним внеску (ЄСВ) і податку на доходи фізичних осіб. Це повинно бути зроблено вже 2018 року.

Також пріоритетами на наступний рік визначено організацію діяльності Служби фінансових розслідувань (СФР) і імплементацію в податкове законодавство обов'язкового мінімального стандарту плану дій BEPS (Base Erosion and Profit Shifting - розмивання податкової бази і виведення доходів з-під оподаткування).

Серед інших першочергових завдань уряду в податковій політиці 2018 року - поступове наближення ставок акцизного податку на тютюнові вироби до рівня, передбаченого директивою з ЄС.

Нагадаємо, що розмови про загальне декларування тривають в Україні вже кілька років.

Ще 2012 року тодішній голова Державної податкової служби Олександр Клименко говорив про загальне декларування доходів як про дуже важливий елемент і стимул легалізації зарплат і підприємницької діяльності в цілому. Крім того, загальне декларування, в разі його правильної реалізації, може стати ефективним методом боротьби з корупцією і нелегальними доходами, стверджував він.

Наприкінці 2014 року прем'єр-міністр Арсеній Яценюк також повідомляв про плани ввести нульову декларацію і загальне декларування.

Знову це питання почали порушувати навесні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram