ГоловнаЕкономікаБізнес

Moody's уперше з 1989 року знизило рейтинг Китаю

Його змінили з Аа3 на А1.

Moody's уперше з 1989 року знизило рейтинг Китаю
Фото: EPA/UPG

У середу, 23 травня, рейтингове агентство Moody’s знизило кредитний рейтинг Китаю з Аа3 до А1. При цьому прогноз щодо рейтингу змінений з негативного на стабільний, тобто подальше зниження поки не розглядається.

Moody's знизив рейтинг Китаю вперше з листопада 1989 року, відзначає Reuters. Тоді підставою для перегляду рейтингу були події на площі Тяньаньмень.

Свою позицію аналітики агентства пояснили припущенням, що в найближчі кілька років фінансова міць Китаю буде слабшати на тлі надмірної закредитованості економіки, зниження валютних резервів і сумнівів у здатності влади провести необхідні реформи.

Міністерство фінансів Китаю не погоджується з рішенням Moody's. У заяві китайської влади йдеться, що воно ґрунтується на "неналежній методології".

Рейтинг Аа3 - це висока оцінка, рівень кредитних ризиків оцінюється як низький. Для порівняння: рейтинг України за версією Moody's - Caa3, що на 14 щаблів нижче, ніж китайський рейтинг.

Рейтинг Китаю за версією агентства S&P - AA-, що відповідає попередньому ступеню Aa3 у Moody's. Тоді як Fitch оцінює китайську економіку на рівні A+. Це як A1 у Moody's.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram