ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко підписав закон про поліпшення дозвільних процедур у будівництві

Скасовується необхідність отримувати вихідні дані й техумови у ДСНС.

Порошенко підписав закон про поліпшення дозвільних процедур у будівництві
Фото: re.geos.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон про поліпшення дозвільних процедур у будівництві.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Цей закон скасовує необхідність отримувати вихідні дані й технічні умови в Державній службі з надзвичайних ситуацій при проведенні будівництва, оскільки проектувальник при розробці документації зобов'язаний дотримуватися державних будівельних норм, де вже враховані такі вимогами.

Також закон передбачає, що до професійної атестації в галузі будівництва можуть бути допущені тільки особи з  профільною освітою та стажем роботи за фахом не менш як 3 роки.

За оцінкою влади, цей закон підвищить позиції України в рейтингу Doing Business.

"[Законопроект] - знаковий і важливий для будівельної галузі! Розроблений Мінрегіоном і високо оцінений міжнародними інститутами - BRDO і World Banк. Він спрощує умови ведення будівельної діяльності, прибирає зайві перешкоди розвитку бізнесу й усуває корупційні ризики. Ми скасували зайву процедуру отримання будівельниками технічних умов від ДСНС з пожежної безпеки на будівництво. Тепер ці вимоги будуть отримуватися разом з архітектурно-будівельними вимогами. А це, насамперед, зменшує додаткові походи будівельників до чиновників та усуває корупційну складову", - прокоментував підписання закону віце-прем'єр Геннадій Зубко.

Нагадаємо, що закон був ухвалений Верховною Радою 13 квітня 2017 року.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram