ГоловнаЕкономікаБізнес

Гендиректор ЦГЗК пропонує відкликати наказ про підвищення залізничних тарифів

Гендиректор ЦГЗК пропонує відкликати наказ про підвищення залізничних тарифів
Фото: metinvestholding.com

Генеральний директор Центрального гірничо-збагачувального комбінату (ЦГЗК, входить у групу "Метінвест") Дмитро Шевчик пропонує Міністерству інфраструктури України і ПАТ "Укрзалізниця" відкликати проект наказу про підвищення залізничних тарифів до публічного обговорення фінансового плану залізничної монополії.

"Пропозиція гірників: відкличмо цей наказ про підвищення тарифів і поговоримо як партнери. І тоді, можливо, будемо приймати рішення", - сказав він, виступаючи під час громадських слухань з питання підвищення залізничних тарифів на 25% в Держрегуляторслужбі в четвер.

Мотивуючи свою пропозицію, Д. Шевчик зазначив, що УЗ не розкрила свій фінансовий план на 2017 рік, не надавши можливість громадськості та бізнесу взяти участь у діалозі. "Ми, можливо, і погодилися б на підвищення тарифів для модернізації, але все відбувається, як завжди, кулуарно", - цитує топ-менеджера UAprom.

За його словами, підвищення тарифів на 25% призведе до додаткових витрат ЦГЗК у 2017 році на рівні 340 млн грн.

"Наше підприємство повністю орієнтовано на експорт. І, за бізнес-планом, цього року ми реалізуємо нашу продукцію в країни Центральної і Східної Європи. За умовами контрактів, ціна включає в себе доставку до кордону. Відповідно, цих додаткових витрат немає в нашому бізнес-плані", - повідомив Д. Шевчик.

Керівник ЦГЗК також зазначив, що бізнес втратив довіру до прохань УЗ про підвищення тарифів.

"Насправді ставки за останні два роки зросли більш ніж на 50%. А якщо враховувати різні нюанси, то відсоток, напевно, буде ще вищим. Але істотних змін у роботі монополіста не відбулося", - констатував він.

При цьому топ-менеджер висловив упевненість, що все має бути прозоро, передбачувано та послідовно в діях УЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram