ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд Лондона відхилив позов "Татнафти" до Коломойського, Боголюбова і Ярославському

Позов було відхилено "через відсутність реальних шансів справи на успіх"

Суд Лондона відхилив позов "Татнафти" до Коломойського, Боголюбова і Ярославському
Фото: tatneft.ru

Лондонський суд зняв арешт з активів українських бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на суму $380 млн у рамках позову "Татнафти" про постачання нафти на Кременчуцький НПЗ.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg.

"Суд також прийняв сторону Боголюбова та ще одного бізнесмена Олександра Ярославського і відхилив позов "Татнафти" "через відсутність реальних шансів на успіх справи", - зазначає агентство.

Нагадаємо, навесні "Татнафта" ініціювала судовий розгляд із Коломойським, Боголюбовим, Ярославським, а також головою правління "Укртатнафти" і Павлом Овчаренком у справі про постачання нафти на Кременчуцький нафтопереробний завод (ЗАТ "Укртатнафта") і вимагала відшкодувати $334 млн збитків і відсотки.

У своєму позові "Татнафта" заявила, що в 2009 році зазначені особи шахрайським шляхом привласнили кошти, що належали "Татнафті" за нафту, поставлену на Кременчуцький НПЗ. У квітні Лондонський суд арештував зарубіжні активи бізнесменів на суму $380 млн.

"Укртатнафта" була створена відповідно до указів президентів України і Татарстану в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ. Раніше 18,296% акцій НПЗ належало структурам, близьким до ВАТ "Татнафта", ще 28,7788% - міністерству майна Татарстану. Потім на підприємстві з'явилися нові акціонери, близькі до української групи "Приват" і Ярославського. В результаті судових розглядів частка татарстанських акціонерів у ЗАТ практично обнулена, а на підприємстві з'явився новий великий акціонер, пов'язаний із групою "Приват", - ТОВ "Корсан".

Боголюбов і Коломойський - давні ділові партнери та співзасновники неоформленої офіційно групи "Приват", яка має інтереси в низці галузей і контролює найбільший в Україні "Приватбанк".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram