ГоловнаЕкономікаБізнес

Розроблено Стратегію залучення інвестицій і розвитку регіону у Львівській області Пресс-релиз

3-4 листопада у Львові відбувся Міжнародний економічний форум "Львівщина - фабрика Європи".

Президент України Петро Порошенко під час свого виступу в рамках форуму наголосив на важливості реформи децентралізації, яка принесла реальний фінансовий ресурс місцевим громадам. "Бюджети міст зросли вдвічі за два роки. Бюджети розвитку зросли в п'ять разів. Нарешті з'явилися власні інвестиційні можливості українських міст і українських регіонів. І не треба більше нічого погоджувати в Києві", - зазначив Петро Порошенко.

Також голова держави зазначив, що Львівщина зараз є одним із ключових регіонів України в плані виробничих потужностей і потенціалу. З метою підтримки економіки, збільшення інвестицій не тільки загалом по Україні, а й зокрема у Львівську область і відбулася розробка стратегії "Львівщина - фабрика Європи".

Голова Львівської облдержадмінстрації Олег Синютка в своєму виступі на форумі також зазначив, що в перетворенні країни ключову роль треба відвести Львівщині: "У перетворенні країни, на мою думку, ключова роль повинна бути відведена Львівщині, тому що це західна столиця, це культурна столиця, тому це місток між ЄС і всією Україною, тому що це регіон, який прийняв для себе амбітний план стати «фабрикою Європи»".

"Львівщина - фабрика Європи" - це не просто назва форуму, це обраний напрям розвитку регіону і стратегія залучення інвестицій. Компанії, які 15-20 років тому виходили на східноєвропейські ринки, досі прагнуть поєднати кваліфіковану працю, доступну сировину і довгострокову перспективу. Через форум ми донесли інформацію іноземним компаніям, що Україна все це має, ба більше, якість залучених інвестицій уже підтверджує позитивний інвестиційний клімат", - зазначає радник голови Львівської обласної державної адміністрації з питань розвитку регіону і залучення інвестицій, керівник управління інвестиційної політики Роман Матіс.

Петро Порошенко зазначив, що українська економіка нарешті почала зростати вперше з 2014 року і закликав інвесторів не боятися інвестувати в розвиток регіону. Надалі економіка і ситуація в Україні буде тільки поліпшуватися, і треба сподіватися на краще.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram