ГоловнаЕкономікаДержава

Санацію "Укрнафти" заблокували

На засідання наглядової ради не прийшли представники Коломойського

Санацію "Укрнафти" заблокували
Фото: ukrnafta.com

Заплановане на середу засідання наглядової ради "Укрнафти" не відбулося через відсутність кворуму.

Про це повідомляється на сайті НАК "Нафтогаз України".

У засіданні не взяв участь жоден представник міноритарних акціонерів (структури Ігоря Коломойського), а також член наглядової ради Петро Столяр, призначений за квотою "Нафтогазу".

Зрив засідання наглядової ради унеможливлює проведення загальних зборів акціонерів, заплановане на 7 липня 2016 року. Наглядова рада мала прийняти необхідні рішення для проведення цих зборів.

Залишилися не схваленими також ключові умови для проведення незалежного експертного аналізу дебіторської та кредиторської заборгованості, сформованої у 2015 році в результаті рішень попереднього менеджменту "Укрнафти".

"Відтермінування засідання наглядової ради і, відповідно, загальних зборів акціонерів продовжують невизначеність щодо подальшої долі "Укрнафти" і погашення нею значної заборгованості перед державним бюджетом", - сказано в повідомленні.

На засіданні наглядової ради, яке зірвалося, серед іншого, планувалося ухвалення рішення про пропозицію загальних зборів акціонерів прийняти запропонований менеджментом план досудової санації "Укрнафти" з урахуванням зауважень "Нафтогазу".

"Нафтогаз" наполягав, зокрема, на включенні до плану санації зобов'язання, що правління "Укрнафти" припинить дії, спрямовані на стягнення в натуральній формі 10,62 млрд куб. м природного газу, який спожило населення України протягом 2006-2012 років, і погодиться на розрахунки за цей газ у грошовій формі.

Нагадаємо, "Укрнафта" заборгувала державі 11 млрд гривень з податків, а також близько 2,5 млрд гривень міноритарним акціонерам з дивідендів. Голова правління "Укрнафти" Марк Роллінс казав, що компанія не має грошей на погашення цих боргів, тому санація є єдиним виходом для неї.

НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами ПриватБанку (Дніпропетровськ), - близько 42% акцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram