ГоловнаЕкономікаДержава

На переоснащення ЖКГ України потрібен 1 трлн гривень, - екс-міністр

Сергій Єрмілов поскаржився на брак інвестицій в енергоефективність.

На переоснащення ЖКГ України потрібен 1 трлн гривень, - екс-міністр
Сергей Ермилов
Фото: Сергей Нужненко

На переоснащення житлово-комунального господарства Україні потрібно знайти близько 1 трлн гривень.

Про це сказав на міжнародному форумі "Економічне співробітництво Україна - Корея", організованому Посольством Республіки Корея в Україні, Інститутом Горшеніна і Ernst & Young, колишній міністр палива та енергетики Сергій Єрмілов.

Він зазначив, що Україна є дуже енерговитратною державою і їй потрібно вирішувати дві важливі проблеми.

"Перша - знижувати енергоємність ВПП. Друга - підвищуючи рівень життя в Україні, ми будемо стикатися з тим, що споживання енергії буде зростати. Ці тренди ми бачили до 2014 року, особливо влітку. Аналіз й аналітичні методики, які ми взяли в Кореї, вони були використані під час розробки національного плану дій в енергоефективності, який ми розробляли зі Світовим банком", - сказав він.

Цей план виконується повільними темпами, у тому числі через брак фінансування. "Тільки на переоснащення ЖКГ нам сьогодні потрібно приблизно 1 трлн гривень. Трохи менше потрібно сьогодні бізнесу. Це дуже великий потенціал, щоб залучати сюди інвесторів", - заявив Єрмілов.

Нагадаємо, Єрмілов двічі був міністром палива та енергетики на початку минулого десятиліття - в урядах Віктора Ющенка і Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram