ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ виключає припинення співпраці з Україною

Програма співпраці має фіксований термін реалізації

МВФ виключає припинення співпраці з Україною
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд виключає припинення співпраці з Україною через затримку виділення чергового траншу.

Про це на брифінгу заявив заступник прес-секретаря департаменту зовнішніх відносин МВФ Вільям Мюррей.

За його словами, програма співпраці має чіткий фіксований термін реалізації.

Мюррей також нагадав про необхідність вирішення ситуації з урядом України і парламентською коаліцією для завершення другого перегляду програми.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2015 року Верховна Рада ухвалила податкові зміни, від яких, як стверджували українські чиновники, залежить виділення третього траншу. Але в середині січня представник Фонду Джеррі Райс заявив, що існують якісь "невирішені проблеми" для отримання Україною грошей.

21 січня президент Петро Порошенко зустрівся в Давосі з Крістін Лагард, після чого голова МВФ заявила, що рада МВФ може ухвалити позитивний висновок щодо другого перегляду кредитної програми і виділить Україні черговий транш. Однак незабаром після цього в Україні вибухнув гучний скандал, коли міністр економіки Айварас Абромавичус подав у відставку, звинувативши соратника Порошенка, одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка у втручанні в роботу МЕРТ.

10 лютого Лагард заявила, що програму фінансування України можуть зупинити через повільний прогрес, який демонструє Україна в поліпшенні державного управління та боротьбі з корупцією і у зменшенні впливу корисливих інтересів на політику.

Приїзд технічної місії МВФ в Україні анонсували на 20 січня, але вона так і не приїхала. У МВФ заявили, що допускають перегляд програми співпраці з Україною без приїзду місії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram