ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" вирішив взятися за виробництво тепла та електрики в Києві

Компанія побудує нові енергокомплекси на ТЕЦ-6 і СТ-2

"Нафтогаз" вирішив взятися за виробництво тепла та електрики в Києві
Фото: naftogaz.com

НАК "Нафтогаз України" і Київська міськадміністрація у вівторок підписали меморандум про наміри реалізувати проекти у сфері тепло- і електрогенерації в Києві.

Як повідомляє прес-служба компанії, мова йде про про будівництво кількох енергетичних комплексів з вугільними ЦКШ-котлами (циркулюючий киплячий шар) сумарною електричною потужністю 820 МВт. Сумарна проектна теплова потужність нових комплексів становить до 1000 Гкал/год.

Комплекси заплановано будувати на ТЕЦ-6 на Троєщині та станції теплопостачання-2 на Петрівці.

Очікують, що вартість енергії на цих комплексах буде нижчою за собівартістю. А по-друге, вони дозволять скоротити споживання природного газу в Києві більш ніж на 600 млн куб. м (майже на 20%) на рік.

Очікується, що для фінансування запланованих проектів залучать кошти в рамках кредитної угоди, укладеної між "Нафтогазом" і Держбанком розвитку КНР на загальну суму 3,65 млрд доларів. За цією угодою, "Нафтогаз" має намір профінансувати будівництво сучасних, екологічно чистих тепло- і електрогенерувальних потужностей на суму щонайменше 1,5 млрд доларів протягом наступних кількох років.

Обсяг інвестицій, необхідних для реалізації проектів у Києві, оцінюють у 1,35 млрд доларів.

Прес-служба компанії зазначає, що так "Нафтогаз" планує почати розвиток нового напряму бізнесу - виробництва тепла та електроенергії.

Енергоджерела Києва постачають споживачам близько 3300 млн КВтг електроенергії і близько 13,8 млн Гкал теплової енергії на рік (без урахування індивідуальних джерел тепла). Головними постачальниками цих видів енергії у Києві є "Київенерго" (постачає близько 89% електроенергії і 75% поставок теплової енергії) і Дарницька ТЕЦ (постачає близько 11% електроенергії і 25% теплової енергії).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram