ГоловнаЕкономікаФінанси

ЄБРР підтвердив призначення росіянина Гурієва головним економістом

Він буде першим громадянином Росії на цій посаді

ЄБРР підтвердив призначення росіянина Гурієва головним економістом
Сергей Гуриев, бывший ректор Российской экономической школы
Фото: hse.ru

Російський вчений Сергій Гурієв, який емігрував з країни у 2013 році, побоюючись арешту, стане головним економістом Європейського банку реконструкції та розвитку.

Чутки про це з'явилися півмісяця тому, а сьогодні призначення підтвердив сам ЄБРР у твіттері. Гурієв обійме нову посаду на початку осені 2016 року. Він буде першим громадянином Росії на цій посаді.

Сергій Гурієв з 2004-го по 2013 роки очолював Російську економічну школу (РЕШ). У 2013 році він виїхав з Росії, побоюючись кримінального переслідування у так званій "справі експертів ЮКОСу". Тепер він працює професором економіки паризької Школи політичних наук (Sciences Po).

Гурієв вважається критиком російського президента Володимира Путіна. У 2013 році він заявив, що Росія входить у період економічної стагнації на зразок "брежнєвського" застою в 1970-1980-х роках. На початку цього року він спрогнозував Росії повторення 1998 року у зв'язку з санкціями.

Попередній головний економіст ЄБРР Ерік Берглоф покинув свій пост у банку у зв'язку з новою посадою у Лондонській школі економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram