ГоловнаЕкономікаДержава

Нацбанк ввів у департамент управління ризиками німця

Консультант від ЄБРР Аксель Штефан Сауер працюватиме на посаді головного спеціаліста НБУ

Нацбанк ввів у департамент управління ризиками німця
Фото: Макс Левин

Національний банк України (НБУ) вводить у департамент управління ризиками громадянина Німеччини Акселя Штефана Сауера.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Сауер працюватиме у департаменті управління ризиками НБУ. Він консультуватиме з окремих вузьких питань, перебуваючи на посаді головного спеціаліста, повідомили у прес-службі Нацбанку.

Сауер розпочне роботу у вересні, при цьому він не вважатиметься на державній службі.

"На жаль, запропонувати йому зарплату, яка б відповідала європейським стандартам, НБУ не може. Тому знімати йому житло та сплачувати основну частину його компенсаційного пакета будуть іноземні організації", - наголошується в повідомленні.

Сауер має понад 20 років досвіду роботи у фінансових інститутах, більш ніж 12 із них - у банківському секторі: фінансування банківського ринку та інвестиції, казначейство, блок ризиків, портфельний менеджмент. З 1989-го по 2001 роки він працював у Credit Suisse і CSFB, DZ Bank (Німеччина), понад рік - у корпоративному управлінні в Асоціації державних банків Німеччини (2001-2002 роки). З 2009 року - сертифікований консультант з антикризового менеджменту при ЄБРР, з 2009-го по 2012 роки - радник голови центробанку Кувейту, з 2012 року - консультант із локального фінансування і ринків капіталу ЄБРР.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко уповноважив міністра фінансів Наталію Яресько підписати угоду з ЄБРР про позику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram