ГоловнаЕкономікаБізнес

ArcelorMittal спростовує плани продажу "Криворіжсталі"

Холдинг Лакшмі Міттала за 10 років інвестував в український завод понад мільярд доларів.

ArcelorMittal спростовує плани продажу "Криворіжсталі"
Фото: www.impots-utiles.com

Холдинг ArcelorMittal заявив, що не планує продавати ні "Криворіжсталь" ("АрселорМіттал Кривий Ріг"), ні заводи в Казахстані чи Південній Африці, незважаючи на складні умови роботи в цих регіонах і падіння попиту на сталь.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення прес-служби компанії. "Компанія ArcelorMittal повідомляє, що наразі не має планів продажу власних активів у Казахстані, Україні та Південній Африці", - йдеться у ньому.

Генеральний директор ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" Парамжит Калон на профспілковій конференції 11 червня говорив, що ArcelorMittal інвестувала в "АрселорМіттал Кривий Ріг" $1,2 млрд і не має наміру продавати підприємство через складну ситуацію на ринках металопродукції.

"Ми ведемо бізнес. Іноді він приносить прибуток, іноді - ні, є лише втрати. Але якщо є такі втрати, це не означає, що потрібно все кидати. Корпорація витратила тут $1,2 млрд", - заявив він.

Завод ArcelorMittal - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема арматури і катанки. Корпорація Mittal Steel (згодом стала ArcelorMittal) придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн зі стартовою ціною 10 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram