ГоловнаЕкономікаДержава

Україна обійшла Росію в німецькому рейтингу інвестпривабливості

Індекс, щоправда, відображає стан справ у 2013 році.

Україна обійшла Росію в німецькому рейтингу інвестпривабливості
Фото: www.moneymarketing.co.uk

У глобальному індексі інвестиційної привабливості BDO International Business Compass (IBC), який складає Гамбурзький інститут світової економіки (HWWI) спільно з німецькою аудиторською компанією BDO AG, Україна опинилася серед країн, які домоглися за рік найбільшого поліпшення інвестиційного клімату.

Чергове, четверте за рахунком дослідження, що охопило 174 країни світу, опублікували наприкінці травня, передає Deutsche Welle. Україна піднялася в рейтингу відразу на 20 рядків - 89 місце.

Видання попросило наукового співробітника HWWI і співавтора дослідження Андре Вольфа пояснити, на якій підставі зроблено такі висновки і чому Росія суттєво відстала від України.

"Нинішня ситуація громадянської війни, падіння ВВП і сплеск інфляції в Україні опинилися за рамками нашого дослідження. Адже що ми зробили: ми порівняли показники України з аналогічними показниками в усіх інших країнах світу за той рік, за який є найповніший комплект даних. А це 2013 рік", - відповів Вольф.

При цьому він стверджує, що дослідження все ж цінне: "Адже ми не даємо оцінку одномоментного стану справ. Ми прагнемо виявити для інвесторів потенціал і довгострокову привабливість кожної країни".

Факторами, які дозволили "Україні дворічної давності" так піднятися в рейтингу, Вольф назвав доволі великий приплив прямих інвестицій і якість держрегулювання, яке 2013 року було вищим, ніж у сусідніх країнах.

Росія в дослідженні піднялася на 4 рядки, але все одно займає лише 100 місце після Нікарагуа, Парагваю та В'єтнаму.

Нагадаємо, напередодні прем'єр Арсеній Яценюк визнав, що інвестори не прийдуть в економіку України, поки на Донбасі йде війна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram