ГоловнаЕкономікаДержава

Росія прив'яже газову знижку до погашення Україною кредиту на $3 млрд

Нові тристоронні газові переговори пройдуть до кінця червня.

Росія прив'яже газову знижку до погашення Україною кредиту на $3 млрд
Олександр Новак, міністр енергетики РФ
Фото: pravdaurfo.ru

Росія може прив'язати продовження газової знижки для НАК "Нафтогаз" після другого кварталу до того, чи погасить Україна єврооблігації на 3 млрд доларів.

Про це заявив міністр енергетики Росії Олександр Новак. "Це буде вирішувати уряд РФ... Можливо, це буде якось враховуватися, тому що маємо відносини в різних сферах", - цитує Новака "РИА Новости".

За його словами, наступна тристороння газова зустріч Росії, України та Єврокомісії повинна відбутися до кінця червня. "Дата не визначена. Експерти зараз працюють. На експертному рівні готують документи. Але точно, що ми до 30 червня повинні провести, тому що в нас на третій квартал має бути прийнято рішення", - повідомив він журналістам. До цього часу Україна повинна виплатити черговий купон за єврооблігаціями на 3 млрд доларів, а саме погашення належить здійснити в грудні.

Він додав, що тристороння зустріч у рамках газових переговорів необхідна особливо, якщо йтиметься про продовження строків надання знижки на газ, пише "Интерфакс".

"Ну і загалом підготовка до зими вже не за горами, тому важливо до кінця розуміти, якими будуть обсяги закачування газу в підземні газові сховища", - додав міністр.

Нагадаємо, що 1 квітня "Нафтогаз України" і російський "Газпром" підписали додаткову угоду, за якою продовжили "зимовий пакет" на другий квартал і підтвердили ціну в розмірі трохи менше ніж 248 доларів за тис. куб. м.

Цього ж дня, 1 квітня, уряд Росії виніс постанову про продовження знижки на газ для України до 30 червня включно. Знижку надають у вигляді особливого вивізного мита.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram