ГоловнаЕкономікаДержава

Нардепи вимагають від НКРЕКУ обґрунтувати зниження "зелених" тарифів

Кацер-Бучковська заявила про загрозу для ринку альтернативної енергетики.

Нардепи вимагають від НКРЕКУ обґрунтувати зниження "зелених" тарифів
Наталья Кацер-Бучковская
Фото: nfront.org.ua

Народний депутат, член комітету з ПЕК Наталія Кацер-Бучковська вимагає від в.о. голови НКРЕКУ Дмитра Вовка обґрунтувати своє рішення знизити "зелені" тарифи на 50-55%.

Про це повідомляють "Українські новини".

Кацер-Бучковська зазначила, що НКРЕКУ не оприлюднювала жодних економічних обґрунтувань свого рішення знизити "зелені" тарифи. Це, на думку парламентаріїв, які підписали відповідний запит, є порушенням прав учасників ринку електроенергетики.

"Зараз ринок «зеленої» енергетики перебуває під загрозою. По-перше, з'являються ризики судових процесів і серйозних збитків для держави, погіршуються умови для залучення інвестицій в Україну, ставиться під загрозу авторитет держави щодо дотримання своїх гарантій. По-друге, є серйозні ризики невиконання Україною зобов'язань перед Енергетичною спільнотою", - вважає народний депутат, голова підкомітету з питань стабільного розвитку, стратегії та інвестицій комітету ВРУ з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки

"Чекаємо від НКРЕКУ на економічне обґрунтування та відповідні розрахунки, згідно з якими було знижено "зелені" тарифи. А також на пояснення нівелювання чинних норм Закону України "Про електроенергетику" під час ухвалення відповідних рішень Нацкомісією. Крім того, ми очікуємо інформації про ключові послідовні кроки НКРЕКУ для виправлення цієї ситуації", - наголосила Кацер-Бучковська.

Голова підкомітету вважає, що без інвестицій в інновації та відновлювані джерела енергії сьогодні неможливо уявити прогрес будь-якої держави.

"Інноваційні технології з кожним роком стають усе доступнішими, відкриваючи все нові можливості для розвитку економіки", - впевнена Кацер-Бучковська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram