ГоловнаЕкономікаДержава

Путін застерігав Порошенка від імплементації асоціації, - ЗМІ

Російський президент наполягав на необхідності коригування економічної частини УА

Путін застерігав Порошенка від імплементації асоціації, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Росія обмежить доступ України до російського ринку у разі, якщо Київ імплементує будь-яку частину торгової угоди з Європейським Союзом.

Про це йдеться в листі президента РФ Володимира Путіна до президента України Петра Порошенка від 17 вересня, пише Reuters.

Згідно з текстом листа російська влада готова ліквідувати режим вільної торгівлі для українського експорту навіть у разі зміни національного законодавства в рамках підготовки до вступу в дію ЗВТ.

"Прийняття відповідних поправок до законодавства України, в тому числі реалізація актів, будуть розглядатися як порушення домовленості відкласти імплементацію Угоди про асоціацію, що тягне за собою негайні та адекватні заходи у відповідь з російського боку", - написав Путін.

Водночас Путін зазначає необхідність коригування економічної частини Угоди про асоціацію, проти чого категорично виступають як у Києві, так і в Брюсселі.

Разом з тим, Путін не зазначив, які саме заходи російська сторона збирається запровадити.

Як відомо, 19 вересня уряд Росії прийняв постанову, яка передбачає введення мита на українські товари. Однак мита не будуть введені до початку імплементації Україною економічної частини угоди про асоціацію з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram