ГоловнаЕкономікаФінанси

Гонтарева: банк "Форум" реанімувати неможливо

Установа потребує мільярдних вливань

Гонтарева: банк "Форум" реанімувати неможливо
Фото: Макс Левин

Голова Національного банку Валерія Гонтарева вважає, що банк "Форум" реанімувати неможливо.

Про це вона сказала в інтерв'ю "Фінмайдану".

"Моя позиція незмінна. Банк не можна реанімувати. Я зустрічалася з членами громадської ради Нацбанку, з ініціативною групою вкладників банку "Форум" і з Вадимом Новинським. Я сказала йому, що при мені він навіть не потрапив би до списку інвесторів, які можуть претендувати на придбання банку "Форум" на тендері. Адже банк тому й пішов на ліквідацію, що вкладники відмовилися від його пропозиції конвертувати депозити в облігації й акції. Ба більше, якби Вадим Новинський виграв цей тендер і отримав би банк "Форум" назад, після першого ж стрес-тесту йому необхідно було б докапіталізувати банк на мільярди гривень. Я не розумію такої позиції", - сказала Гонтарева.

Вона додала, що при НБУ створено робочу групу, яка роз'яснюватиме стан справ у проблемних банках.

"Також під контролем суспільства слід провести відкриті й прозорі торги активами банку "Форум", і всі побачать їхню якість і зможуть їх купити", - сказала вона.

Нагадаємо, Національний банк України відкликав банківську ліцензію і вирішив ліквідувати банк "Форум", після того як тимчасова адміністрація Фонду гарантування вкладів не змогла знайти гідного інвестора для порятунку установи. Протягом пошуку на нього претендував Новинський, проте, врешті-решт, його пропозицію визнали незадовільною.

"Форум" працював на ринку з 1994 року і входив до групи великих банків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram