ГоловнаЕкономікаДержава

Тарифи на воду з 1 липня зростуть майже вдвічі

Влада послідовно підвищує всі комунальні тарифи

Тарифи на воду з 1 липня зростуть майже вдвічі
Фото: Макс Левин

Тарифи на воду для населення з 1 липня зростуть майже вдвічі, заявив член Нацкомісії з держрегулювання у сфері компослуг Дмитро Григор'єв газеті "Сегодня".

Так, тарифи на водопостачання в середньому на 84%, на водовідведення (стоки) - на 105%, на водоспоживання (вода і стоки) - на 93%.

"Тарифи на воду підвищувалися востаннє у 2008-2012 роках. За цей час її собівартість зросла суттєво - більше потрібно коштів на виплату зарплати, закупівлю електроенергії, реагентів. Водоканали не можуть працювати у збиток, адже їм потрібно думати про існування своїх підприємств, щоб вони взагалі не померли. У зв'язку з цим, з першого липня підвищуються тарифи на воду для 26 з 150 підприємств, що забезпечують 87% ринку водопостачання країни. Решта водоканалів, швидше за все, підвищать тарифи з першого серпня або восени", - пояснив Григор'єв.

Після підвищення середньостатистична сім'я з двох чоловік, згідно з розрахунками, сплачуватиме в місяць на 36 грн більше.

Нагадаємо, з 1 липня також збільшуються тарифи на тепло. Ціна на газ для населення зросла з 1 травня, на електрику - з 1 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram