ГоловнаЕкономікаДержава

Тарифи на тепло підвищать на 40% з 1 липня

Нові ціни повинна озвучити Нацкомпослуг

Тарифи на тепло підвищать на 40% з 1 липня
Фото: urist.in.ua

Кабінет Міністрів рекомендує Нацкомісії державного регулювання сфери комунальних послуг з 1 липня підвищити тарифи на теплопостачання в середньому на 40%. Про це розповів міністр фінансів Олександр Шлапак.

Він пояснив, що це середній рівень по Україні: для одних підприємств комунальної енергетики тариф збільшать більше, для інших - менше, залежно від нинішніх показників.

Тарифи на опалення по Україні відрізняються залежно від регіону. У Києві вони, наприклад, становлять 2,91-3,10 грн за кв. метр опалювальної площі (залежно від дати оплати) або 237,70-253,15 грн за 1 Гкал при наявності лічильника. Гаряча вода коштує 14,86-15,89 грн за кубометр. Востаннє ціни на послуги централізованого опалення в Києві переглядалися в грудні 2011 року.

Нагадаємо, 70-75% собівартості виробництва тепла в Україні становить ціна газу, який використовується котельними і теплоелектроцентралями. Газ Україні переважно доводиться імпортувати, і з квітня він різко подорожчав. Іншими істотними статтями витрат теплокомуненерго є електрика (6-8%) і зарплата персоналу (11-14%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram