ГоловнаЕкономікаФінанси

Російський мінфін забракував податкові пільги для Криму

Пропозиції Медведєва щодо Криму опинилися під питанням

Російський мінфін забракував податкові пільги для Криму
Фото: EPA/UPG

Податкових пільг для Криму наразі не буде. Про це свідчить відповідь російського міністерства фінансів на пропозиції прем'єра РФ Дмитра Медведєва, пише "Коммерсантъ".

Зокрема, мінфіну було доручено розглянути можливість звільнення від окремих податків протягом перехідного 2014 року російські компанії, які інвестують у Крим і Севастополь і які уклали з місцевою владою угоди про реалізацію інвестиційних програм. Однак міністерство заявило, що оскільки російське податкове законодавство запрацює в Криму тільки з 2015 року, то і звільняти їх від податків можна щойно тоді.

На пропозицію реструктуризувати податкові борги компаній, які працюють у Криму, відомство ухильно відповіло, що "зазначене питання потребує докладного вивчення з погляду доцільності проведення такої реструктуризації".

Нарешті, мінфін Росії не бачить великого сенсу у звільненні від ПДВ послуг авіакомпаній за перевезення пасажирів до Криму. Цей захід пропонували, щоб знизити тарифи на авіаквитки. Але мінфін зауважив, що якщо компанії не платитимуть ПДВ, то не зможуть відшкодувати суми цього податку, сплачені постачальникам (за авіапальне, лізингові платежі тощо), і всі ці суми "увійдуть" у вартість цих товарів і послуг. Тобто квитки не подешевшають.

Нагадаємо, мінфін РФ підготував "дорожню карту" для переведення Криму на російські податки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram