ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін розділив Міндоходів на податкову і митницю

Фіскали потрапили в підпорядкування Міністерству фінансів

Кабмін розділив Міндоходів на податкову і митницю
Фото: obozrevatel.com

Кабінет Міністрів на своєму засіданні в суботу розділив Міністерство доходів і зборів на Державну податкову службу та Державну митну службу. Нові відомства підпорядковуються Міністерству фінансів.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на міністра фінансів Олександра Шлапака.

"Уряд ухвалив доволі мудре рішення... До сьогодні не ліквідовані податкова служба та митниця. І тому нам було простіше призупинити ліквідаційну процедуру для цих двох підрозділів, ліквідувавши, власне, міністерство", - сказав він.

Одне з найбільш корупційних міністерств минулого уряду - Міністерство доходів і зборів - має бути ліквідовано. Мінздох має здохнути!

— Арсеній Яценюк, прем'єр-міністр України

Своїм рішенням уряд фактично відновив Державну податкову службу та Державну митну службу, які вже існували і мають свої статути, положення про роботу і штатний розпис.

Шлапак додав, що зараз невідоме місцезнаходження і екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, і його заступників. Заступник міністра доходів і зборів Андрій Ігнатов власноруч написав заяву про звільнення і навідріз відмовився очолити Державну податкову службу на перехідній період. Тому питання керівництва міністерства залишається відкритим.

Нагадаємо, Віктор Янукович об'єднав податкову й митницю в одне міністерство наприкінці грудня 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram