ГоловнаЕкономікаБізнес

У російських ув'язнених з'явиться торговий дім

На зоні щорічно випускають товарів на 30 млрд рублів

У російських ув'язнених з'явиться торговий дім
Фото: www.refdag.nl

Федеральна служба виконання покарань Росії підписала угоду зі Сбербанком про співпрацю, в рамках якої буде створено спільний торговий дім.

Про це пише Slon.ru.

"В рамках угоди про співпрацю передбачається розгляд можливості про реалізацію проекту зі створення торгового дому, який продаватиме готову продукцію, що вироблена у виправних установах кримінально-виконавчої системи", - повідомила прес-служба ФСВП.

За словами начальника фінансово-економічного управління ФСВП Олега Коршунова, торговий дім зможе брати участь у торгах на поставку продукції, а потім розміщувати замовлення в установах кримінально-виконавчої системи. Сбербанк кредитуватиме виробництво.

Російські ув'язнені щорічно випускають товарів на 30 млрд рублів. Засуджені шиють одяг, виготовляють меблі й навіть роблять автозаки.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що українські бізнесмени все частіше розміщують замовлення на тюремних підприємствах Державної пенітенціарної служби. Серед тих, хто використовує працю ув'язнених, є відомі підприємці, в тому числі Костянтин Жеваго та Галина Герега.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram