ГоловнаЕкономікаДержава

Нова Енергостратегія України може бути ухвалена в листопаді

Робота над документом майже завершена.

Нова Енергостратегія України може бути ухвалена в листопаді
Фото: unity.lv

Робота над проектом оновленої енергетичної стратегії України до 2030 року практично завершена, і його має бути затверджено Кабміном вже в листопаді.

"Ми практично завершили підготовку цього документа. Остаточний текст ми плануємо протягом, напевно, тижня подати на розгляд Кабінету Міністрів. Ми сподіваємося, що десь у листопаді стратегія буде остаточно ухвалена урядом", - заявив на прес-конференції заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха.

При цьому старший менеджер проектів фонду "Ефективне управління" (координував роботу над документом) Роман Рубченко зазначив, що той текст проекту, який було оприлюднено у червні, не зазнав істотних змін.

Енергетична стратегія визначає, як розвиватиметься паливно-енергетичний сектор України в середньостроковій перспективі. Вона була ухвалена ще 2006 року, проте світова економічна криза 2008-2009 років, істотне подорожчання російського газу і ціла низка інших факторів призвели до того, що переважна частина програм, передбачені нею, не були реалізовані.

У зв'язку з цим після приходу Віктора Януковича до влади почався процес перегляду документа. У червні було представлено проект оновлення Енергостратегії, конспект якої публікувався на LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram