ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін задумав розвивати конкуренцію

Влада вбачає в цьому запоруку економічного зростання.

Кабмін задумав розвивати конкуренцію
Фото: ain.ua

В Україні схвалено концепцію програми розвитку конкуренції на 2013-2023 роки.

Про це заявили в прес-службі Антимонопольного комітету. Мета програми - розвиток конкуренції як одного з основних засобів забезпечення економічного зростання, поліпшення умов ефективного функціонування товарних ринків, вдосконалення їх регулювання.

Концепція передбачає узгодження промислової, інвестиційної, аграрної, зовнішньоекономічної, цінової політики та захисту прав споживачів з антимонопольно-конкурентною політикою, сприяння розвитку малого і середнього бізнесу та інфраструктури товарних ринків. Також передбачається вирішення питань щодо усунення та зниження бар'єрів вступу на ринки, вдосконалення держрегулювання на монополізованих ринках, забезпечення прозорості процесів концентрації прав володіння і розпорядження земельними ділянками сільськогосподарського призначення.

Нагадаємо, 2012 року АМКУ почав більш активно штрафувати за порушення конкурентного законодавства. Так, наприкінці травня на 200 млн грн було оштрафовано "Укрспирт", а в червні АМКУ виписав найбільший штраф у своїй історії - 419 млн грн.

Водночас, на думку заступника голови АМКУ Рафаеля Кузьміна, порушників конкурентного законодавства слід притягати до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram