Тваринництво використовує третину сільськогосподарських земель у світі, але при цьому дає тільки 15% калорій, які споживає людство.
Про це йдеться у
статті Павла Кухти "Чому продукти дорожчають" на LB.ua. "За оцінкою Навина Раманкутти з Університету Макгілла, близько трьох чвертей сільськогосподарських земель світу використовується для вирощування тварин або корму для них. Проблема в тому, що, з погляду виробництва їжі, це вкрай неефективно - тваринництво дає лише близько 15% споживаних калорій", - пише автор.
Якщо перевести кращі землі на вирощування рослинних культур, пропозицію їжі на планеті можна збільшити на 50%. Однак у світі, де близько мільярда людей недоїдають, навпаки, спостерігається тенденція збільшення споживання м'яса і, відповідно, використання сільгоспземель для тваринницьких потреб.
Нагадаємо, за прогнозами МінАПК
, середній обсяг споживання м'яса одним українцем 2012 року побільшає на 1,2 кг порівняно з 2011 роком і сягне 52,5 кг.