ГоловнаЕкономікаБізнес

Кримська компанія готова продатися "Укртелекому" за борги

Через конфлікт компаній без телефонного зв'язку залишилися 20 тис. кримчан.

Кримська компанія готова продатися "Укртелекому" за борги
Фото: krymtel.net

Власник 70% акцій кримського оператора "Кримтел" Марина Поваляєва готова продати свою частку в компанії у рахунок боргів "Кримтел" перед "Укртелекомом". Про це пише "Коммерсант-Украина".

Нагадаємо, на початку серпня "Укртелеком" в односторонньому порядку припинив взаємоз'єднання мереж з "Кримтел" через борги останнього, в результаті чого 20 тис. кримчан позбулися телефонного зв'язку.

"Укртелеком" вже виступав з пропозицією придбати кримську компанію цього року. У відповідь на це в червні "Кримтел" оголосив себе банкрутом, що, як стверджують в "Укртелекомі", і було причиною для розриву договору про інтерконект.

У середині серпня за заявою "Кримтелу" в конфлікт втрутилася Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації. Однак вона визнала дії монополіста законними.

Щоб вирішити ситуацію, голова ліквідаційної комісії "Кримтелу" Сергій Шатунов наприкінці минулого тижня вже направив голові наглядової ради "Укртелекому" Пітеру Гольдшайдеру лист з пропозицією забрати у рахунок погашення боргу мережу компанії або частку Поваляєвої.

Варто зазначити, що наразі сторони не сходяться в оцінці боргу: за словами Поваляєвої, він становить близько 5,5 млн грн, тимчасом як "Укртелеком" наполягає на 10 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram