ГоловнаЕкономікаДержава

Могильов виділив півтора гектара під гоночну трасу в Криму

Комплекс зможе приймати гонки топових світових серій.

Могильов виділив півтора гектара під гоночну трасу в Криму
Фото: Макс Левин

Радмін Криму, який очолює Анатолій Могильов, 24 липня вирішив передати в оренду на 49 років земельну ділянку площею 1,47 га в Сакському районі під гоночний комплекс Crimea Grand Prix.

Як повідомляє прес-служба кримського уряду, компанія "Стрепрейсінг Тім" отримала дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Згідно з документом, земельна ділянка розташована за межами населених пунктів на території Суворівської сільської ради Сакського району, її надано для будівництва, обслуговування та ремонту об'єкта інженерної інфраструктури. В перспективі цю ділянку передбачено перевести в категорію земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони й іншого призначення.

Гоночна траса, яку будують у Сакському районі буде призначена для проведення міжнародних автомобільних і мотозмагань у топових світових серіях, як-от MotoGP, WTCC, GT, Formula-3 тощо.

Проект передбачає будівництво основної гоночної траси, траси для картингу, а також трибун на 142 тис. осіб, готелів, бізнес-центру, боксів, медичного центру з вертолітним майданчиком, парковок на 5300 місць тощо.

Термін здачі об'єкта - осінь поточного року. Протяжність траси становитиме 4857 метрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram