ГоловнаЕкономікаФінанси

Рейтинги кожного п'ятого банку в світі можуть бути знижені

Fitch не відкидає погіршення ситуації.

Рейтинги кожного п'ятого банку в світі можуть бути знижені
Фото: sostav.ru

П'ята частина рейтингів банків у другому кварталі 2012 року виявилися на перегляді з імовірністю зниження, заявили в агентстві Fitch.

Водночас, як зазначають аналітики Fitch, більш ніж 60% всіх знижень рейтингів припало на банки, що функціонують в розвинених країнах, в першу чергу в Іспанії, Греції, Японії.

Однак не менш негативна ситуація спостерігається і з рейтингами банків в країнах, що розвиваються, прогнози з рейтингів більшості банків переглянули в гірший бік у другому кварталі.

Водночас кількість позитивних переглядів прогнозів рейтингів зросла щодо першого кварталу вдвічі, але в абсолютному значенні ця цифра незначна: всього 16 банків, велика частина з яких функціонує в країнах, що розвиваються, зокрема в Росії, Казахстані та країнах Латинської Америки.

В цілому агентство зазначає, що більше ніж 70% рейтингових фінансових організацій світу мають "стабільний" прогноз, проте ситуація може найближчим часом змінитися.

Нагадаємо, наприкінці червня інше провідне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги одразу 15 найбільших світових банків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram