ГоловнаЕкономікаБізнес

У США побудують найбільший у світі завод біоетанолу

Завод буде щодня переробляти більше ніж тисячу тонн кукурудзи.

У США побудують найбільший у світі завод біоетанолу
Фото: www.eegeu.com

Найбільший в світі завод з виробництва біоетанолу, який буде побудовано в США, вироблятиме 27,5 млн л етанолу на рік, щодня переробляючи 1,3 тис. тонн кукурудзи.

Побудує завод американська компанія DuPont. Її підрозділ Danisco, який було придбано минулого року за рекордні $6,3 млрд, уклав контракт на проектування та закупівлю обладнання для першого заводу з виробництва целюлозного етанолу DDCE з кукурудзи, який буде побудовано в Айові.

Вартість контракту не розголошується. Будівництво триватиме від 12 до 18 місяців, після чого DDCE (дочірня компанія DuPont Biosciences) стане найбільшим у світі виробником етанолу з целюлози. DDCE вже виробляє целюлозний етанол на дослідному заводі в штаті Теннесі.

Етанол, вироблений на новому підприємстві, буде змішуватися з бензином і реалізовуватися в рамках державних програм з виробництва біопалива.

Нагадаємо, що з 2014 року бензини в Україні в обов'язковому порядку будуть містити біоетанол. У Міненерговугілля вважають, що додавання в бензин біоетанолу дозволить знизити споживання нафти до півмільйона тонн. Це також може істотно навантажити потужності вітчизняних спиртових заводів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram