ГоловнаЕкономікаБізнес

Bloomberg назвав найнадійніші банки світу

У першій десятці рейтингу немає банків зі США або з Європи.

Bloomberg назвав найнадійніші банки світу

Найнадійнішим і найстійкішим банком світу, за версією Bloomberg, виявився сингапурський Oversea-Chinese (OCBC), що зберіг лідерство з попереднього року. Слідом за ним іде гонконгівський BOC. У десятці опинилися ще два сингапурські банки, а також чотири кредитні організації з Канади.

Повністю список можна прочитати

на сайті Bloomberg.

Варто зазначити, що в топ-10 увійшла рівно половина канадських банків, чиї акції є на біржі. CIBC зайняв третє місце, Toronto Dominion - четверте, National Bank of Canada - 5-те, а Royal Bank of Canada - 6-те. Ще два банки виявилися на 18-му і 22-му місцях.

Причиною такого успіху канадських кредитних організацій називають солідні показники достатності капіталу, консерватизм національної культури запозичень і жорстке регулювання фінансового сектору. Місцеві регулятори вимагають від банків мати краще співвідношення капіталу й активів, ніж це передбачають міжнародні стандарти.

Обережність дозволила канадцям зберегти значні кошти навіть під час кризи. Торік вони витратили на закупівлі 14,4 мільярда доларів, користуючись падінням цін на активи.

Жоден з провідних американських або європейських банків не потрапив у

десятку. JP Morgan зайняв 13-те місце, а PNC - 18-те. У рейтинг включили тільки банки з активами понад 100 мільярдів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram