ГоловнаЕкономікаБізнес

Renault-Nissan має намір отримати контроль над "АвтоВАЗом"

Альянс заплатить $ 750 млн за акції російського автовиробника.

Renault-Nissan має намір отримати контроль над "АвтоВАЗом"
Фото: avtomina.info

Французько-японський альянс Renault-Nissan і російська держкорпорація "Ростехнології" мають намір створити спільне підприємство, якому належатиме 74,5% "АвтоВАЗу".

У новому СП Renault-Nissan матиме 67,13%, що дозволить отримати контроль над російським автовиробником, зазначено в прес-релізі альянсу.

У повідомленні наголошено, що сторони підписали угоду, яка не має обов'язкової юридичної сили. Операцію планують закрити до середини 2014 року.

Відповідно до угоди, Renault, що володіє з 2008 року 25% "АвтоВАЗу", інвестує близько $ 300 млн. Nissan, який поки не є акціонером виробника Lada, вкладе $ 450 млн.

"Ростехнології", своєю чергою, погодилися на реструктуризацію виданих "АвтоВАЗу" кредитів. На погашення частини позики, що її видала держкорпорація, буде скеровано близько 7 млрд рублів, отриманих унаслідок продажу непрофільних активів виробника автомобілів. Термін погашення решти безвідсоткового кредиту в розмірі 46 млрд рублів буде продовжено на значний термін (на який саме, не уточнюють).

Нагадаємо, продажі "АвтоВАЗу" в Росії в квітні зменшилися на 10,7% до 50,102 тис. автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram