ГоловнаЕкономікаФінанси

Українці почали активніше скуповувати валюту

Комерційні банки в червні продали населенню валюти на $740 млн більше, ніж придбали.

Українці почали активніше скуповувати валюту
Фото: Макс Левин

Чистий обсяг купівлі готівкової валюти населенням у червні зріс на 40% до $740,6 млн. Це найбільший показник з початку року.

Як повідомляється на сайті Національного банку, комерційні банки в червні придбали у населення валюти $1,122 млрд, продали - на $1,863 млрд.

Негативне сальдо на готівковому ринку в січні було на рівні $556,5 млн, у лютому - $372,7 млн, у березні - $544,1 млн, у квітні - $209 млн, у травні - $526,8 млн.

Негативне сальдо інтервенцій Нацбанку на валютному міжбанку в травні становило $704 млн. За минулий місяць НБУ продав $ 1,289 млрд, а поповнив резерви на $584,5 млн.

Девальваційні прогнози необґрунтовані, а іноді навіть спекулятивні

— Валерій Литвицький, керівник групи радників глави НБУ

За даними НБУ, банківські внески фізосіб у валюті (у доларовому еквіваленті) у червні збільшилися на $354,1 млн і станом на 1 липня становили $19,592 млрд.

Нагадаємо, НБУ відкидає імовірність різкої девальвації гривні після проведення виборів до Верховної Ради. Представники регулятора вважають, що експерти, які заявляють про можливу девальвацію після виборів, або помилково мислять, або свідомо намагаються розхитати ринок і заробити на спекулятивних операціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram