ГоловнаЕкономікаБізнес

США скорочують видобуток газу

Ціни на "блакитне золото" впали в Америці до десятирічного мінімуму.

США скорочують видобуток газу

Найбільші нафтогазові корпорації США, зокрема: ExxonMobil, ConocoPhillips і Encana, - скоротили видобуток газу через низькі ціни на паливо. Як пише The Wall Street Journal, у першому кварталі цього року ExxonMobil, наприклад, знизила обсяги видобутку на 1,8%, а Encana - на п'ять відсотків.

Раніше в міністерстві енергетики США повідомили, що в лютому скорочення видобутку газу в країні стало максимальним за рік і становило 0,6%.

На початку квітня ціни на природний газ у США впали до мінімуму за останні десять років. На біржі в Нью-Йорку тисяч кубічних футів газу почали коштувати менш ніж два долари ($70,3 за тисячу кубометрів). Цьому сприяла тепла погода і надлишок пропозиції на ринку завдяки буму в галузі видобутку сланцевого газу.

У другій половині квітня ціни на газ знову почали зростати; з 18 квітня по 2 травня вони піднялися на 18%. 2 травня, як зазначає Reuters, під час торгів на NYMEX вартість газових ф'ючерсів із постачанням наступного місяця знизилася майже на п'ять відсотків, але, за підсумками сесії, однаково перевищила два долари і становила $2,253.

У березні ділові ЗМІ повідомляли, що дешевий газ негативно позначився на розвитку

атомної енергетики США. Із запланованих до будівництва 29 нових ядерних реакторів фірми-підрядники почали споруджувати тільки 2.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram