ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія дозволила поставки сиру ще одному підприємству

Росспоживнагляд планує дати "зелене світло" сиру з "Дубномолоко".

Росія дозволила поставки сиру ще одному підприємству
Фото: podrobnosti.ua

Росспоживнагляд планує дозволити поставки сиру з 4-го за рахунком українського заводу - "Дубномолоко", на інспекцію якого виїжджали російські спеціалісти.

За словами головного російського ветеринара Геннадія Онищенка, вони переглянули матеріали останнього заводу, і є достатньо підстав, щоб їм дозволити постачати продукцію", - заявив він.

"Недоліки, про які ми говорили, - можна вирішити", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Росспоживнагляд дозволив поставки сиру до РФ трьом українським заводам - ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод" і ПП КФ "Прометей" філії "Менський". "Для всіх одна умова - зразки продукції до нас на дослідження, і будемо вирішувати (поставки)" - заявив Онищенко.

Як повідомляли раніше, з 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію. "Всього на території Росії припинена реалізація 32 тонн сиру", - повідомив глава Росспоживнагляду в березні. За його словами, ще понад 120 тонн українського сиру затримано на кордоні і не допущено до РФ.

27 лютого Онищенко сказав, що Україна більш ніж наполовину скоротила поставки сиру в Росію через претензії до якості продукції з боку санітарної служби РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram